Gratis SEO-audit

Doorzoek de website voor technische problemen en ontvang een geprioriteerde takenlijst met gedetailleerde handleidingen voor het oplossen.

Something went wrong. Please, try again later.
Sitechecker crozdesk rating Sitechecker crowd rating Sitechecker capterra rating
Sitechecker trusted company

Bij het surfen op internet ben je de term IP-adres waarschijnlijk al tegengekomen. Veel gebruikers weten wat het is. Desalniettemin, als u deze term nog niet bent tegengekomen en u begint net op internet te werken, moet u dit onderwerp begrijpen. In dit artikel zullen we u vertellen waarom een ​​IP-adres bestaat, wat het doel is en welke informatie deze parameter kan bieden. Daarnaast zullen we u vertellen over een nieuwe gratis tool Domain to IP Converter, waarmee u informatie over IP-adressen kunt krijgen.

Dankzij onze tool weet u niet alleen het exacte IP-adres van het domein, maar ook waar het domein zich in het netwerk bevindt.

Laten we dus eens kijken waarvoor u de gratis Domain to IP Converter-tool kunt gebruiken en met welke taken het u kan helpen.

Wat is de Domain to IP Converter?

De vraag wie de internetprovider van een domein is, is in sommige gevallen zeer noodzakelijk. Met Domain to IP Converter kunt u niet alleen het exacte IP-adres van een domein achterhalen, maar ook andere kritische parameters van de websites van uw concurrenten. Over concurrenten gesproken. U kunt zien welke serviceprovider zij gebruiken en of u deze ook wilt gebruiken om uw website te verbeteren.

Domeinnamen worden door gebruikers gebruikt om websites te vinden. We kunnen ze ook toevoegen aan bladwijzers in zoekbrowsers. Maar waarom moeten we het IP-adres van een domein weten, en moeten we het überhaupt weten? Deze informatie is handig als je meer details wilt weten over jouw domein of dat van iemand anders.

Als je een webhostingprovider in jouw regio of land hebt gekocht, sluit dit niet uit dat het een wederverkoper kan zijn voor een andere webhostprovider. Dit betekent dat u dankzij de gratis Domain to IP Converter-tool kunt controleren waar uw site daadwerkelijk wordt gehost. Hier is een eenvoudig voorbeeld. Stel dat u uw domein in Oostenrijk registreert, maar dat uw website daadwerkelijk ergens in Chili wordt gehost. Blijf lezen om erachter te komen wat de eigenaardigheden zijn van het werken met onze Domain to IP Converter.

Website IP Checker: een stapsgewijze handleiding

Website IP Checker stelt u in staat om het IP-adres van een specifieke domeinnaam of website te vinden. Het kost u niet veel tijd of moeite om met de tool te werken. In twee eenvoudige stappen krijgt u alle beschikbare informatie over het domein waarin u geïnteresseerd bent.

Met Domain to IP Converter kunt u een domein-URL converteren naar een IP-adres. Om dit te doen, hoeft u alleen maar de URL van het domein in het veld te plakken.

Stap 1: Voer uw URL in

Om gedetailleerde informatie over het IP-adres van een domein te krijgen, opent u onze Domein naar IP Converter-toolpagina en voert u het linkdomein in dat u wilt inchecken in het zoekvak. Dit kan uw domein zijn, het domein van uw concurrent of een ander domein waarin u geïnteresseerd bent. We hebben bijvoorbeeld besloten om het domein van onze site https te analyseren: //sitechecker.pro/.

IP-adresgegevens zijn nuttig voor het optimaliseren van uw online marketing voor de vereisten van zoekmachines en gebruikersinteresses. Het IP-adres kan laten zien waar uw server zich bevindt en hoe dicht deze zich bij uw publiek bevindt. Houd er rekening mee dat de werkelijke locatie van uw hosting een factor is die de snelheid van de site beïnvloedt. De server staat dichter bij de bezoeker, hoe sneller de pagina wordt geladen.

Domain to IP Converter Get Info by Domain

Stap 2: resultaat domein naar IP-converter

Zodra de domeinscan is voltooid, krijgt u de resultaten. Hier kun je iets zien over het IP-adres van het domein, zoals in welk land het is geregistreerd, tot welke regio en stad het behoort. Het is volledige informatie over het domein van uw site of de sites van uw concurrenten.

Resultaten van domein naar IP-converter

Wat is site-IP

Dus, wat is een IP-adres? Deze afkorting betekent letterlijk Internet Protocol. Dit is het originele nummer dat alle apparaten hebben en dat eraan wordt toegewezen wanneer ze via een willekeurig apparaat verbinding maken met het netwerk. Het is een lijst met voorwaarden die het formaat van de gegevens specificeren.

Het is een verplichte parameter van elk webverbindingsproces. Elke machine krijgt een specifieke numerieke combinatie, in wezen het thuisadres. IP-adressen worden toegewezen tussen hostingproviders en overheidscentra. Elk van hen verdeelt ze vervolgens onder hun klanten. Clients zijn gebruikers op het netwerk. Gebruik Domain to IP Converter om uw IP-adres te achterhalen.

Als je niet zeker weet hoe origineel een site is of een nieuwe site wilt maken, gebruik dan onze tool. Als u wilt weten waar de servereigenaar van uw site zich bevindt, voert u gewoon de domeinnaam in de Domain to IP Converter in.

Typen IP’s

Laten we eens kijken naar de soorten IP-adressen.

IPv4- en IPv6-protocollen

Toen kwamen gebruikers tot de conclusie dat het IPv4-protocol de verdere ontwikkeling van netwerken in de weg staat. IPv4 is een internetprotocol met elke waarde tussen 0 en 255. Dat is een uitstekende keuze voor bedrijfsnetwerken. Overigens kunnen meerdere apparaten hetzelfde IP-adres hebben, maar tegelijkertijd zal het voor elk van hen uniek zijn in het interne netwerk. Bovendien is het aantal van dergelijke adressen beperkt tot een 32-bits structuur.

De laatste IPv4 werd in 2011 uitgereikt en leidde tot de oprichting van IPv6. IPv6 heeft een 128-bits structuur en 16 cijfers verdeeld over acht blokken. Er worden hier dubbele punten gebruikt in plaats van enkele punten. IPv6-adressen zijn langer en eenvoudiger omdat ze geen extra informatie bevatten.

Statisch en dynamisch adres

Een echt dynamisch IP-adres betekent dat het adres automatisch wordt toegewezen. Houd er rekening mee dat dit adres elke keer verandert wanneer uw apparaat verbinding maakt met het netwerk. Als u het wilt verifiëren met Domain to IP-validator, ziet u verschillende numerieke waarden.

Een statisch IP, omgekeerd, wordt toegewezen aan een specifiek systeem. De provider stelt dit in wanneer u uw apparaat met de service verbindt.

Gevallen waarin een domein naar IP-converter nodig is

En hier zijn een paar gevallen waarin onze Domain to IP-verificatietool nuttig voor u kan zijn. Bekijk ze om te zien wanneer de tools nuttig voor u zullen zijn.

  • U wilt weten of twee verschillende domeinen op één IP-adres worden gehost.
  • U moet de locatie van de sites van uw directe concurrenten bepalen.
  • Niet alleen dat, u vergelijkt ook hostingproviders van verschillende sites.
  • U moet uw site naar de server van een andere hostingprovider verplaatsen.
  • Bovendien wil je gewoon het IP-adres van je site weten.

Nu weet je het IP-adres van je website, ga je gang en analyseer de problemen erop!

Controleer niet alleen het IP-adres van de website, maar voer een volledige audit uit om uw technische SEO te achterhalen en op te lossen.

Something went wrong. Please, try again later.
Sitechecker rating on crozdesk Sitechecker rating on crowd Sitechecker rating on capterra

Hier is een gedetailleerde video waarin je kunt leren hoe je een domeinnaam kunt laten verwijzen naar het IP-adres van een VPS of server met een DNS:

FAQ
IP's zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, elk met nauwelijks extra opties en doelen.

  • koppelt een gebruiker aan een netwerk;
  • staat toe om FTP-server te maken;
  • maakt het gebruik van servers van een extern netwerk mogelijk;
  • is perfect voor gelijkwaardige methoden.

Om de volledige lijst met IP-adressen op e-mail te krijgen, moet u een speciale opdrachtregel gebruiken die de lookup oproept. De .net-bibliotheek gebruikt de GetHostEntry-functie om de volledige lijst met IP-adressen te krijgen.
IP en DNS zijn manieren om naamruimten voor objecten op het netwerk te adresseren. IP-adressen laten in feite zien waar objecten zich bevinden, terwijl DNS alleen een naam aan het object geeft op basis van enkele standaardregels.
Met Domain to IP-tester is het erg makkelijk. Voer de naam van het subdomein in het veld in en u krijgt resultaten met het IP-adres van de site, het land, de stad en de regio van de server.
U kunt definieer het IP-adres van een speciale website met behulp van de Domain to IP Converter. Voer hiervoor de URL van de website in het lege veld in en klik op de blauwe knop. U krijgt dan een lijst met IPv4-adressen die door de zoekopdracht verschillen van IP-adressen.

Wat gebruikers zeggen

Bekijk andere van onze geweldige SEO-tools!
Contentoptimalisatie
Zoekwoordonderzoek
Koppelingen
Off-site SEO
SEO op de pagina
Rang volgen
Bekijk alle tools
close