Gratis SEO-revision

Sök igenom webbplatsen för tekniska problem och få en prioriterad att göra-lista med detaljerade guider om hur du åtgärdar.

Something went wrong. Please, try again later.
Sitechecker crozdesk rating Sitechecker crowd rating Sitechecker capterra rating
Sitechecker trusted company

Skanning av webbkataloger och känsliga filer är en av de viktigaste uppgifterna för att testa din webbplats. Skanning är nödvändig för att upptäcka konfidentiella kataloger eller hitta dolda kataloger på en webbplats. Med Webbplats Directory Scanner kan du skanna och hitta filer som PHP Robots.txt och annan information.

Om bedragare skannar din webbplats och hittar de nedladdade filerna kan de ladda upp skadlig kod till din webbplats. Om din webbplats innehåller dolda filer som du inte känner till kan du bli ett lätt byte för cyberbrottslingar. De kan få tillgång till konfidentiell information och använda den för olagliga ändamål.

Av denna anledning är det mycket viktigt att veta hur du kan hitta dolda filer på webbplatsen och katalogerna.

I den här artikeln kommer vi att förklara hur du visar webbplatskataloglistning med Webbplats Directory Scanner. Det är ett enkelt och gratis sätt att få en komplett lista över dolda kataloger som kan bli en sårbarhet för din webbplats.

Vad är en webbplatskatalogskanner?

Hur hittar jag dolda sidor på en webbplats?

Det är en utmärkt idé att skanna en webbplats för dolda kataloger och filer (dolda – det är kataloger och filer som inte refereras till och som bara webbplatsägaren känner till!) Med hjälp av en webbkatalogskanner online. Som ett minimum kan du lära dig något nytt om webbplatsen, visa webbplatskatalogstrukturen och ibland faller bara ett superpris ut – ett arkiv med en webbplats eller databas, säkerhetskopiering av känsliga dokument etc.

Vad är en webbplatskatalog? Det är huvudmappen där alla kataloger och filer på webbplatsen lagras. Det är i den här mappen som arkivet med platsfilerna och databasen laddas. Om du placerar platsfilerna i fel mapp visas ett fel 403 istället för webbplatsen.

Katalogsökaren hjälper dig att upptäcka en viss katalog i systemet för filer som innehåller meddelanden (till exempel i XML- eller JSON-format). När meddelandena har lästs kan de skickas till kärnmeddelandepipelinen, där hela utbudet av meddelandebehandlingsfilter kan agera på dem.

Webbplatsfilvisare används vanligtvis i fall där en extern applikation släpper filer (kanske av FTP) i filsystemet så att de kan valideras, modifieras och potentiellt dirigeras via HTTP eller JMS.

Det hjälper till att skanna webbkatalogen professionellt. Speciellt när du startar säkerhetsorienterade tester och bläddrar i webbkatalogen, täcker det några hål som inte täcks av klassiska webbsårbarhetsskannrar. Det letar efter specifika webbobjekt men letar inte efter sårbarheter och söker inte efter webbinnehåll som kan vara sårbart.

Vad kan “dolda filer” vara?

I allmänhet kan dessa kataloger vara som följer:

  • Projektkonfigurationsfiler som IDE (integrerad utvecklingsmiljö) skapar.
  • Specifika konfigurations- och konfigurationsfiler för ett visst projekt eller en viss teknik.

Du bör regelbundet skanna webbplatserna för att se om några konfidentiella och egna filer delas. En webbsajtkatalog är en riktigt enkel regel som hjälper dig att skydda dig mot hackareattacker och hålla dina filer helt säkra.

Olika typer av webbkatalogskannrar

Hur ser du webbkatalogen? Skannrar fungerar på olika principer. Det finns verktyg för att skanna din webbplats (och dessa är auktoriserade verktyg), men det finns också hackerverktyg. Etiskt kan du inte skanna kataloger på andra webbplatser. Juridiskt anses detta anses vara hacking och bedrägeri.

Låt oss se vilken princip de olika typerna av katalogskannrar kommer att fungera på.

  • Webbplats för ordbokssökning för filer.
  • Skannar med en ren skanner.
  • Skannar med en webbskanner.
  • Skannar med implementering av Python-sökbiblioteket.

Som du kan se finns det flera sätt att skanna och hitta dolda filer på din webbplats. Du kan välja det som passar dig bäst eller använda vårt enkla webbplatskatalogverktyg. Med vår kostnadsfria skanner kan du enkelt visa katalog över webbplatsen och hitta alla dolda filer som kan bli dina sårbarheter.

Guide om hur du använder vår katalogskanner effektivt

Om du vill hitta dolda sidor på webbplatsen och veta hur du visar webbplatskataloglistning, använd vårt Webbplats Directory Scanner-verktyg.

Det är enkelt:

  1. Ange webbadressen till webbplatsen du vill skanna till platshållaren nedan;
  2. Tryck på “Start” -knappen för att starta skanning av webbkatalogen;
  3. Ta emot hela revisionsrapporten och visa alla filer i en katalog på en webbplats online.

Det är allt.

Det är hur lätt sökwebbkatalogprocessen ser ut.

Vår webbplats katalogskanner specialfunktioner

Låt oss titta snabbt igenom huvudfunktionerna i vår webbplatskatalogskanner.

När skanningen slutar ser du poängen på din webbplats, antalet skannade sidor och antalet sidor i Googles index. Vi skannade till exempel vår webbplats sitechecker.pro. Du kan se resultaten av skanningen i skärmdumpen nedan.

Website Directory Scanner Special Features

Genom att bläddra nedan kan du se problem på webbplatsnivå. Om din webbplats har dolda filer som vårt verktyg kan skanna, kommer du också att se dem i den här listan.

Website Directory Scanner Special Features 2

Nästa specialfunktion i vårt verktyg är att du kan titta på fel uppdelade i tre kategorier. Det här är kritiska fel som berättar vikten av att fixa dem så snart som möjligt.

Detta är varningar som informerar webbplatsägaren om vad som kan förbättras. Och de mindre är meddelanden, som inte är viktiga varningar.

Website Directory Scanner Special Features 3

Det är så du kan visa alla filer i en katalog på en webbplats. Det är väldigt enkelt och tar inte mycket tid. Dessutom kommer det att undvika obehagliga situationer med tillgång till din webbplats.

FAQS PÅ WEBBPLATSKANAL VERKTYG
En webbkatalog är en online-lista eller katalog över webbplatser. Dessa listor, även känd som en ämneskatalog, skapar en organiserad metod för att hitta webbplatser.
Det enklaste sättet att söka i webbkatalogen är att ansluta till webbservern via SSH eller RDP och köra kommandot för att mata ut listan över lokala kataloger.
Vi rekommenderar starkt att du inte kör program för penetrationstest på någon annans webbplats utan skriftligt tillstånd från webbansvarig. Det kan ha oönskade konsekvenser för dig, beroende på ditt lands cybersäkerhetslagar.

Vad användare säger

Kolla in andra av våra fantastiska SEO-verktyg!
Optimering av innehåll
Sökordsforskning
Länkbyggande
Off-site SEO
SEO på sidan
Spårning av ranking
Visa alla verktyg
close